Samenwerking en lezingen

Lezingen

Mijn vak als chiropractor, osteopaat en fysiotherapeut voor dieren is nog steeds in ontwikkeling. Voor sommige mensen is het vrij onbekend en soms zijn er nog onduidelijkheden over het vak zelf.
Ik geef ook lezingen aan dierenklinieken, maneges, pensionstallen en hondenscholen.
Het is belangrijk dat mensen die met dieren werken of dieren hebben zo goed mogelijk op de hoogte zijn van de mogelijkheden van therapie. Zo is er ook persoonlijke interactie.

Samenwerking

Gelukkig zijn er al veel dierenklinieken, eigenaren en andere disciplines die de meerwaarde van ons werk en samenwerking zien.
Ik werk intensief samen met dierenkliniek de Bouverije in Breda en Dierenkliniek de Meemortel in Budel.

Ik streef altijd naar de beste behandeling voor het dier. Belangrijke aspecten hiervoor zijn scholing, ervaring van de therapeut maar ook samenwerking. Dankzij bijscholing en het volgen van cursussen blijf ik op de hoogte van de nieuwe technieken en ontwikkelingen.
Ik vind het belangrijk om goed samen te werken met dierenartsen en specialisten om hen te kunnen informeren over de therapie en om belangrijke medische en para-medische informatie te kunnen uitwisselen. Zo kunnen medische en para-medische zorg elkaar complementeren in plaats van uitsluiten.
Daarnaast is het ook voornaam om goed te kunnen samenwerken met andere disciplines rondom het dier zoals bijvoorbeeld hoefsmeden, gedragstherapeuten en hondentrainers.
Het dier staat altijd centraal in het behandelproces. Ook overleg met collega’s kan heel nuttig zijn. Door het dier goede zorg te bieden wordt de eigenaar ook het beste geholpen.

Lid van LVFD