Biografie

Achtergrond

Van jongs af aan was ik al te vinden bij dieren. We hadden thuis katten, honden, cavia’s en ik was vanaf mijn 7e jaar ook erg graag bij de paarden. Onze bijzondere hond Foxy zat letterlijk bij mij in de box en ze was bij ons tot haar dertiende levensjaar. Later hebben we ook een lieve Engelse bulldog en leuke kortharige Teckel in het gezin gekregen. Zij waren ook jarenlang onze gezinsleden. De teckel was echt mijn hondje dus ik vind het nog steeds een feest van herkenning om Teckels te behandelen. Ook werd ik regelmatig gevraagd op een groot aantal jachthonden te passen. Ik reed als regelmatig wedstrijden in springen en dressuur met manegepaarden en had later een onvergetelijk paard Barok.
Dieren zijn mijn grote passie en ik wil ze graag helpen. Daarom was het voor mij vanzelfsprekend om een mooi beroep met dieren te kiezen. De anatomie en werking van het lichaam van mens en dier vind ik ook erg boeiend. En wat is er mooier dan een dier helpen door het bereiken van een goed behandelresultaat met je handen middels het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van dat lichaam? In mijn vrije tijd rijd ik recreatief paard en volg ik ook dressuurlessen met mijn paard Ocean. Door regelmatig sporten zoals hardlopen en yoga blijf ik in conditie. Ook breng ik heel graag tijd door met mijn man en zoontje, familie en vrienden. Ons eigen hondje Max is helaas in augustus 2018 na ruim 15 jaar overleden, we zijn ontzettend dankbaar voor alle mooie jaren die we met hem gedeeld hebben.

Opleidingen

Eerst heb ik de vierjarige HBO-opleiding Fysiotherapie in 2002 met genoegen afgerond. Daardoor kon ik verder met de opleiding dierfysiotherapie in Barneveld. Nadat ik in 2005 afgestudeerd was ben ik januari 2006 officieel gestart met mijn eigen bedrijf: Dierfysiotherapie Femke van Hoeij. Sindsdien ben ik werkzaam als erkend dierenfysiotherapeut. Sinds november 2009 ben ik afgestudeerd als chiropractor voor gezelschapsdieren bij Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde in de Bilt. Vervolgens heb ik van 2009 tot en met 2012 de opleiding osteopathie voor dieren in Prinsenbeek gevolgd (ICREO). Sinds december 2014 heb ik ook de titel Equine Diplomate of Osteopathy (EDO®) behaald bij het Van Vluggen Institute in Waldfeucht (Duitsland).

IREO en NVFD

Ik ben als dierenosteopaat ook ingeschreven bij: The International Register of Equine Osteopathy EDO® (IREO). Zie ook : https://www.equineosteopathy.org

De officiële inschrijving in dit register is een watermerk voor het diploma Equine Diplomate of Osteopathy. Het IREO heeft als doel het opstellen, in stand houden en beheren van een onafhankelijk internationaal kwaliteitsregister voor Equine Osteopathy EDO®. Als lid van het IREO ben je verplicht voldoende accreditatiepunten te behalen door onder andere het jaarlijks volgen van nascholing en congressen op het eigen vakgebied.

Als dierenfysiotherapeut ben ik geregistreerd bij het NVFD (Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij dieren). Ik volg ook bij- en nascholing via deze vereniging.

Zie ook: https://www.nvfd.nl

Voor veel verzekeraars is het van belang voor de vergoeding van de therapie dat de therapeut is ingeschreven bij deze registers.

De naam van mijn bedrijf is sinds december 2014 Femke van Hoeij Osteopathy for Animals

Het bedrijf is gespecialiseerd in osteopathie, fysiotherapie en chiropractie voor paarden en honden.

Werken met dieren is mijn passie, zeker wanneer de resultaten zorgen voor een gelukkiger dier met meer bewegingsvrijheid en een tevreden eigenaar!

Femke van Hoeij Osteopathy for Animals

Lid van LVFD