Ervaringen honden

Bella

Labrador retriever Bella
Geboortedatum: 29-7-2001

In 2006 heeft Bella, onze labrador retriever toen 5 jaar oud, zich verstapt in een kuil terwijl ze achter een bal aan rende. Ze was op dat moment in één klap verlamd in haar achterflank. De dierenarts constateerde dat ze een gekneusde zenuw in haar rug had, dit gaf hernia-achtige klachten. Bella kreeg pijnmedicatie en moest de eerste drie maanden volledig rust houden, ze mocht dus ook niet lopen. We hebben Bella drie maanden lang gedragen, ze moest toch haar behoeften doen.

Lees meer...

Benji

Beagle: Benji
Geboortedatum: 8 april 2005

Na een vreselijk bijtincident, waarbij mijn Beagle Benji is aangevallen geweest door onze eigen Rottweiler zag het er niet goed uit voor Benji. Bij de dierenarts aangekomen zagen we de schade pas goed aan zijn linker voorpootje. Zijn hartslag was nog maar 56 en hij was totaal in shock, evenals de baasjes.

Lees meer...

Frits

Petit Basset griffon vendéen: Frits
Geboortedatum: 2-6-2012

Frits, onze Petit Basset griffon vendéen, was pas 9 maanden toen we bij toeval ontdekten dat hij rugpijn had. Hij had een virus opgelopen en gaf op een gegeven moment ook pijn aan. Dit bleek op zich niets met virus te maken te hebben. Maar omdat hij minder weerstand had op dat moment kwamen zijn rugklachten ook meer tot uiting. Foto's gemaakt en toen bleek dat Frits in het overgangsgebied tussen hals en rug een aantal wervels heeft die vrij dicht op elkaar zitten. Gelukkig nog geen hernia, maar wel een risico hierop. Volgens de dierenarts was hier niets aan te doen.

Lees meer...

Gust

Bordeauxdog: Gust
Geboortedatum: 6-11-2007

Ik ben Gust. Een tijdje geleden ben ik uitgeschoven op een ijsplek met als gevolg een gebroken staart met complicaties en behoorlijk wat pijn in de onderrug.
Zelfs zo erg dat ik nauwelijks kon springen, laat staan stappen en dat ik niet meer in de auto geraakte. M’n baasjes dachten dat ik verlamd zou raken en vreesden het ergste.
En zie …. na 3 ‘kneed-beurten’ en APS behandelingen ben ik bijna terug de oude en mag ik opnieuw overal mee naartoe. Nu ga ik nog 1 keer om de 2 maanden.

“Die APS, man; dat is heerlijk nietsdoen en gemasseerd worden, gaap!”

Groetjes van Gust en mijn baasjes.

Hoop

Ierse Setter: Hoop
Geboortedatum: 24-12-2011
Fysiotherapie voor Hoop

Mijn naam is Mariëlle Vrijvogel en één van mijn honden is Hoop, een jonge Ierse Setter van bijna 18 maanden. Als eigenaar van: DOT Dieren Opvoeding en Training, leer ik op mijn hondenschool aan mijn cursisten, hoe belangrijk de begeleiding van jonge honden is. Vooral het voorkomen van blessures en overbelasting vind ik heel belangrijk.

Lees meer...

Inoa

Border collie: Inoa
Geboortedatum: 4-3-2010

Inoa is een border collie van 3 jaar oud, ik ben met haar zo'n 2 jaar geleden begonnen met agility. Wij trainen 2 keer in de week en lopen ook nog eens regelmatig wedstrijden. Om haar fit en gezond te houden voor zo'n fysiek zware sport als agility loopt ze 2 keer per week op de loopband en doe ik met haar regelmatig balans en coördinatie oefeningen.

Lees meer...

Lid van LVFD