Inoa

Border collie: Inoa
Geboortedatum: 4-3-2010

Inoa is een border collie van 3 jaar oud, ik ben met haar zo'n 2 jaar geleden begonnen met agility. Wij trainen 2 keer in de week en lopen ook nog eens regelmatig wedstrijden. Om haar fit en gezond te houden voor zo'n fysiek zware sport als agility loopt ze 2 keer per week op de loopband en doe ik met haar regelmatig balans en coördinatie oefeningen.

Inoa is niet mijn eerste hond waar mee ik agility train daardoor weet ik hoe belangrijk het is om je hond goed te observeren als hij loopt, rent of tijdens de trainingen. Hierdoor kun je zien hoe het normale patroon is van bewegen van je hond en zodra je merkt dat ze anders lopen of bv springen kun je op tijd naar fysiotherapeut gaan om erger te voorkomen.

Mijn tweede wedstrijd met Inoa was in januari 2012. Bij het allereerste rondje knalt ze vol in de startlat en daarna merk ik aan haar dat ze niet goed meer springt. Maar ik kon dat al rennende niet helemaal goed beoordelen. Gelukkig had ik iemand gevraagd om ons te filmen dus gelijk na mijn rondje heb ik het filmpje bekeken en zag toen inderdaad dat ze anders sprong. In plaats van zich goed uit te strekken met de achterpoten trok ze deze juist heel erg op. Omdat ik dit van haar niet gewend was, heb ik contact gezocht met Femke om haar eens na te laten kijken. Femke constateerde enkele plekken in haar rug die niet goed zaten en waarvan dat rare springen kon komen. Zij heeft Inoa behandeld en na een paar weken nogmaals nagekeken. Bij de laatste controle was haar rug weer allemaal goed en na een paar weken rust zijn we weer langzaamaan begonnen met trainen. Wij zijn nu weer een jaar verder en ze heeft er gelukkig geen last meer van en springt weer normaal.

Omdat ik het zelf heel belangrijk vind heb ik besloten ondanks dat ik geen problemen zie bij Inoa om toch ieder half jaar met haar naar Femke te gaan om haar helemaal na te laten kijken want voorkomen is beter dan genezen en dan weet ik zeker dat ze 100% gezond is om agility te lopen. 

Corine van Stokkom

Lid van LVFD