Bram

Britse Korthaar Bram
Geboortedatum: niet bekend( +/- 2000 of eerder)

Het begon met een spoed bezoekje aan de dierenarts begin november 2012, in verband met bloed in de urine. Diagnose; blaasgruis, overgewicht en artrose van de heup. Ik stel u voor aan Bram, Britse Korthaar van 12+. Bram was in augustus 2008 naar het asiel gebracht omdat hij gevonden was in een schuur. Toen ik hem zag was ik op slag verliefd. Ik moest alleen nog even wachten omdat er gekeken moest worden of zijn baasje nog kwam opdagen. Op 1 september kon ik hem afhalen. Hij werd geschat op ouder dan 8 jaar en dat heb ik toen maar aangehouden. Bram woog toen al 7 kg.

November 2012 kon Bram heel moeilijk de trap op komen, op bed of op de bank klimmen. Als ik hem vastpakte dan schoten alle poten in de stress en was hij heel stram en stijf. De trap oplopen ging altijd heel langzaam (ik heb zelfs tijdelijk de kattenbak beneden gezet) en naar beneden rende hij als een gek van de trap. Na het stellen van bovenstaande medische diagnose (hij woog inmiddels 8,15 kg) door de dierenarts is hij op blaasgruis en op dieet gezet. Daarnaast was ik op zoek naar een behandelaar voor katten. In eerste instantie was ik op zoek naar een acupuncturist, maar die was niet te vinden in regio Breda. Van de dierenarts kreeg ik wel de gegevens van Femke van Hoeij; dierenfysiotherapeut en chiropractor. De eerste afspraak was op 13 december 2012. Bram onderging gewillig alle onderzoeken en behandelingen aan zijn rug en zijn heup. Je zag wel duidelijk dat hij het niet leuk vond als hij behandelt werd aan 1 van zijn poten, maar hij gedroeg zich keurig. Ik kreeg ook wat oefeningen voor thuis. Maar blijkbaar heb ik niet de handen van Femke, want hij wilde toch echt niet dat ik bepaalde dingen bij hem deed. Hij snauwde en haalde gewoon naar mij uit.

De tweede afspraak was 2 weken later. Er zat iets verbetering in. Na de 2de keer ging het traplopen en het op de bank en/of bed springen al beter. Daarna zat er steeds iets langer tussen de afspraken. Inmiddels is Bram 5 keer geweest. Tussen de 3de en de 4de keer merkte ik dat hij zich uitrekte. Sinds februari heb ik ook een kitten in huis. Dat zorgt ook voor de nodige levendigheid van Bram. Bram en Graziano Bruno zijn de grootste vriendjes en spelen veel en rennen als een gek door mijn huis. Nu na de 5de keer springt Bram zeer frequent op mijn aanrecht (ben ik niet zo blij mee) en springt hij over de omheining van de tuin. Beide zijn zo’n 90 cm hoog. Het afvallen gaat langzaam maar goed. Hij is inmiddels 400 gram afgevallen.

Nu loopt hij normaal de trap op en af. Het springen en uitrekken had ik hem nog nooit zien doen.

Tussen afspraak 5 en afspraak 6 zitten 15 weken. Ik ben erg blij met het resultaat van de behandelingen en zal zeker preventief met Bram bij Femke terug blijven komen. Ik heb een levendige, jeugdige kat terug.

Linda Kleijwegt, baasje van Britse Korthaar Bram

Lid van LVFD